lørdag den 11. januar 2014

BERLIN

Min kæreste og jeg valgte i år (eller jo faktisk sidste år, men det lyder lidt forkert) at rejse væk henover nytår. Så vi drog til Berlin den 29. december og kom hjem igen den 2. januar. Vi havde en skøn tur hvor vi så en masse, drak kaffe, spiste god mad, shoppede, slappede af og gik en helt masse.

Den 30. december var den eneste hverdag der var mens vi var dernede, så vi eller mest jeg besluttede at den dag skulle vi se butikker og shoppe.
Vi boede i Friedrichshain og tog U-bahnen ind til Alexanderplatz, derefter kørte vi ind til Friedrichsstrasse, som er en shoppegade med eksklusive butikker. Checkpoint charlie ligger også på Friedrichsstrasse, så en god kombination af butikker og historie.
Senere tog vi U-bahnen til KaDeWe, som et er kæmpe shopping center i 6 etager, der var tøj, interiør, dufte, tasker, elektronik og så var der en helt etage der var en delikatesse afdeling, der var så mange mennesker der handlede ind til nytår og der var så mange lækre ting at kigge på.Lige et lille TIP, Birksenstock er et tysk mærke og deres sandaler er væsentlig billigere der nede. På Friedrichsstrasse ligger der en Birkenstock butik.

På Alexanderplatz kan man se verdensuret, en masse shoppingcentre og TV-tårnet. Den 31. december havde vi snakket om at vi ville se om køen var lige så ekstrem som dagen før ved TV-tårnet. Vi havde læst at de åbnede kl 9 og vi var der ca kl 9, der var kun 5-10 stykker i kø, vi stod i køen lidt og der blev ikke åbnet, vi fandt så ud af at de først åbnede kl 10, men nu var der gået 20 min, og køen begyndte at blive længere. Vi blev enige om at hvis vi skulle der op var det nu. Heldigvis var der en StarBucks lige ved siden af og jeg hentede noget kaffe vi kunne varme os på mens vi ventede. 10 min i 10 var køen så lang som på billedet ovenover. Vi kom med op i tårnet som den først gruppe og hvor var det bare virkelig smukt på sådan en solskinsdag.

Nytårsaften var vi inde ved Brandenburger Tor, der er et arrangement som hedder Silvester party, hvor det kun er professionelle fyrværkere der må skyde noget af. Da vi kom ved 22-tiden, var alle indegange lukket pga. at der var for mange mennesker derinde (hvilket vil sige omkring 1.000.000 mennesker). Der var en masse mennesker der havde samlet sig på vejen op til Brandenburger Tor, og vi satsede på at det var fordi vi kunne se noget af fyrværkeriet inde på pladsen og det kunne vi. Det var så smukt og helt vildt.

Den 1. januar gik vi en med east side gallery, som er et længst stykke bevaret mur.Noget der er meget af i Berlin er gadekunst og rigtig meget af det er flot, sjovt og inspirerende.
En gade kunstner der er i gang med at lave et værk ved TV-tårnet. Det var virkelig flot og læg mærke til at det er tegnet med kul og kridt, og ikke maling som ikke kan vaskes væk.


Den sidste lidt sjove ting i Berlin er at alle træer i Berlin har et nummer og hvis man vælter et træ, skal det erstattes med et træ i samme størrelse.
1 kommentar:

  1. Åh, hvor er jeg misundelig - jeg håber også at gense Berlin en dag,s er ud til at have været en skøn tur!

    - Anne

    SvarSlet